پنجشنبه, ۱۹ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۱م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :20 رجب 1441
تاریخ میلادی : یکشنبه، 15 مارس 2020م

شماره صدور: 1441 / 29

دفتر مطبوعاتی
تونس

اعلامیه مطبوعاتی

جلوگیری از انتشار ویروس‌کرونا، مسئولیت شرعی‌ست که ارزش‌های اسلامی به آن مهر تأیید می‌نهد!

(ترجمه)

به تعقیب شیوع "مرض ویروس کرونا(کووید 19)" و با توجه به همه‌گیر شدن‌ این ویروس، دولت تونس شتاب به اقداماتی نمود تا مانع انتشار این ویروس شود. حکومت مکاتب/مدارس را تعطیل کرد، مساجد را مسدود نمود و نماز‌های جماعت(نماز جمعه و جماعت پنج‌گانه) را منع نمود؛ ولی گذاشت که کافی‌شاپ‌ها، کلپ‌های شبانه/دیسکو‌ها تا نیمه‌شب و رستورانت‌ها تا 4 عصر همه‌روزه باز باشند. این دولت هیچ اقداماتی را در خصوص حمل‌و‌نقل پر ازدحام و پر از جمعیت نگرفته تا تشکیل تجمعات یا جمع شدن مردم را کاهش دهد؛ زیرا همین امر یکی از مهم‌ترین طریقه‌ برای محدود‌سازی انتشار ویروس می‌باشد و اگر چنین نشود سرنوشت مردم به خطر مواجه خواهد شد.

حزب التحریر - ولایه تونس اهل این سرزمین را خطاب قرار داده، توصیه می‌کند که:

1. مهم‌ترین راه برای مقابله با ویروس؛ در واقع پیش‌گیری از "سرایت‌مرض/انتان" با پیروی بعضی نکات "بهداشت شخصی/نظافت فردی" می‌باش؛ مثلاً تعقیم‌سازی(sterilization) جاهایی‌که مکرراً با آن در تماس هستید، هرگز بدون شستن دست‌ها به دهن، بینی و چشم‌تان لمس نکنید،.در حین احوال‌پرسی از دست‌دادن و رو‌بوسی خودداری کنید و از تجمعات و بیماران یا کسانی‌که دارای علایم بیماری همچو سرفه و تب‌بلند اند، دور باشید. رسول الله صلی الله علیه  سلم در حدیث مبارکش به ما راهنمایی دقیق نموده است:

«لاَ تُورِدُوا المُمْرِضَ عَلَى المُصِحِّ»

(رواه بخاری و مسند احمد)

ترجمه: من‌حیث احتیاط، هرگز یک بیمار را با یک فرد سالم (در یک محل باهم) قرار ندهید.

«فِرَّ مِنَ الْمَجْذُومِ فِرَارَكَ مِنَ الْأَسَدِ»

ترجمه:  از کسی‌که مبتلا به جذام است، بگریز، چنان‌چه از شیر می‌گریزی.

2. در خانه بمانید و هر آن‌ کسی‌که به مقصد کار ضروری خانه را ترک می‌کند، آن شخص باید راهنمود‌های ضروری را تعقیب کند تا با اخذ تمامی اقدامات لازم و جدی از انتقال مرض از طریق دیگران به خودش و از خودش به فامیل‌اش جلوگیری و پیش‌گیری نماید. قبل از داخل شدن به خانه و جمع شدن در دور و بر فامیل دست‌‌‌های‌تان را شسته و تعقیم نمایید. فلهذا، بر اساس حدیث رسول الله صلی الله علیه و سلم، این امر یک مسوولیت عظیم به دوش هر فرد در مقابل اهل‌بیت یا خانواده‌شان محسوب می‌شود:

«لَا ضَرَرَ وَلَا ضِرَارَ»

ترجمه: عامل ضرر نشوید یا ضرر(آسیب) نرسانید

3. واجب است تا به‌طور لازمی شخصی‌که از مریضی رنج می‌برد، قرنطینه شود. بناءً این امر یک مسوولیت شرعی است طوری‌که پیامبر صلی الله علیه و سلم می‌فرماید:

«إِذَا سَمِعْتُمْ بِالطَّاعُونِ بِأَرْضٍ فَلاَ تَدْخُلُوهَا، وَإِذَا وَقَعَ بِأَرْضٍ وَأَنْتُمْ بِهَا فَلاَ تَخْرُجُوا مِنْهَا»

(رواه  بخاری)

ترجمه: هنگامی‌که شنیدید در سر زمینی طاعون شیوع پیدا کرد، به آن شهر داخل نشوید و اگر در شهر واقع شد، برای فرار از طاعون از شهر خارج نشوید.

ام‌‌المومنین عائشه رضی‌الله‌عنه، از رسول الله صلی الله علیه و سلم در مورد طاعون پرسید، سپس پیامبر صلی الله علیه و سلم به وی گفت:

«أَنَّهُ كَانَ عَذَابًا يَبْعَثُهُ اللَّهُ عَلَى مَنْ يَشَاءُ، فَجَعَلَهُ اللَّهُ رَحْمَةً لِلْمُؤْمِنِينَ، فَلَيْسَ مِنْ عَبْدٍ يَقَعُ الطَّاعُونُ، فَيَمْكُثُ فِي بَلَدِهِ صَابِرًا، يَعْلَمُ أَنَّهُ لَنْ يُصِيبَهُ إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَهُ، إِلَّا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ الشَّهِيدِ»

(رواه بخاری)

ترجمه: (طاعون) عذابی بود که الله (سبحانه‌وتعالی) بر هر آن کسی‌که اراده می‌کرد، می‌فرستاد، مگر الله (سبحانه‌و‌تعالی) (وبا و طاعون) را برای مسلمانان رحمتی قرار داد. هر کسی‌ در منطقه‌ای که (طاعون) شیوع پیدا کند و او در آنجا صبر پیشه کند و ثواب خود را از الله(سبحانه‌وتعالی) بخواهد و یقین داشته باشد که چیزی به جز از آن‌چه الله(سبحانه‌وتعالی) برایش مقدر کرده است، به او نمی‌رسد، [هر وقت که بمیرد] اجر/ثواب شهید برایش داده می‌شود.

4. بنابرین، برای هر شخص ضروری‌ست تا ارزش‌های عالی یا احسانش را که اسلام به آن توصیه نموده نشان بدهند؛ مثلاً به کسانی‌که در بحران اند، کمک کنند، به ضعیفان مساعدت نمایند و با تمامی قوت‌ها و نیروهای زنده در مملکت تعاون و همدستی نمایند تا در برابر این بیماری "فراگیر (اپیدیمیک)" مقابله کنند، طوری‌که این مسوولیت هر شخص، به‌خصوص هرکس در موقف‌اش می‌باشد. حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وسلم می‌فرماید:

«كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْؤول عَنْ رَعِيَّتِهِ، الإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِي أَهْلِهِ وَهُوَ مَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالْمَرْأَةُ رَاعِيَةٌ فِي بَيْتِ زَوْجِهَا وَمَسْؤولَةٌ عَنْ رَعِيَّتِهَا، وَالْخَادِمُ رَاعٍ فِي مَالِ سَيِّدِهِ ومَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، - قَالَ: وَحَسِبْتُ أَنْ قَدْ قَالَ: وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِي مَالِ أَبِيهِ وَمَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ - وَكُلُّكُمْ رَاعٍ وَمَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ»

ترجمه: تمام تان محافظ و مسوول در مقابل رعیت‌تان هستید. امام(حاکم) محافظ و مسوول در برابر رعیت‌اش است؛ مرد(شوهر) محافظ(اولیا) و مسوول برای خانواده‌اش است؛ زن(خانم) محافظ و مسوول در مقابل خانه‌ی شوهرش و رعیت‌اش(اطفالش) است؛ یک خادم( به قول گذشته غلام و به قول فعلی خدمت‌کار، به مثل چوپان) نگهبان اموال بادارش است و او به آن مسوول است. فرمود :هرچند من فکر کردم که وی گفت: یک مرد محافظ اموال پدرش است و مسوول در مقابل رعیت‌اش است و بناءً تمام‌ تان محافظ و مسوول در مقابل رعیت‌تان هستید.

5. امت اسلامی با این بیماری فراگیر مقابله می‌نماید و تنها بر الله سبحانه‌وتعالی توکل می‌کنند و طریقه‌های جلوگیری/وقایه و علاج این ویروس را اتخاذ نموده و با توکل تام دست به دعا بر بارگاه الله سبحانه‌وتعالی بلند نموده و از او سبحانه وتعالی طلب استغفار و استحضار مفاهیم عقیده می‌نمایند. بر مؤمن واجب‌ است تا بر قضای الله سبحانه‌وتعالی ‌تسلیم باشد.

امروزه بشریت نیاز مبرم به مراقبت‌کننده‌ی حقیقی‌ دارد که این امر توسط یک دولتی تأمین خواهد شد که مراقبت و ارزش‌های انسانی را بر ارزش‌های مادی و سودی، تقدم و اولویت بدهد. در واقع، ‏انسانیت نیاز شدید به دولت خلافت دارد که روشنایی و رحمت را بر جهانیان به ارمغان می‌آورد و با امراض من‌حیث یک مسئله انسانی برخورد می‌کند؛ نه من‌حیث یک مسئله مادی که زیان یا مفاد یا رقابت برای منافع را در قبال دارد. بناءً دولت خلافت تمام امکانات را تأمین می‌کند تا مردم را معالجه و از انتشار مرض جلوگیری نماید.

دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-ولایه تونس

مترجم: داکتر زکریا

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه