پنجشنبه, ۲۴ ذیقعده ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۵/۰۵/۲۲م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
بسم الله الرحمن الرحيم

روشن‌سازی درباره توافق آمریکا و حوثی‌ها

ترجمه

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، روز سه‌شنبه ۶/۵/۲۰۲۵ م، از توقف فوری حملات هوایی آمریکا به حوثی‌ها خبر داد، پس از توافقی که به وساطت سلطنت عمان صورت گرفت که طی آن گروه حوثی متعهد شد حملات به کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب را متوقف کند. ترامپ گفت که ایالات‌متحده حملات خود به حوثی‌ها را متوقف خواهد کرد، پس از آن‌که حوثی‌ها به واشنگتن اطلاع دادند «دیگر نمی‌خواهند بجنگند». ترامپ از دفتر بیضوی گفت: «ما به این تعهد احترام خواهیم گذاشت و حملات را متوقف خواهیم کرد». وی افزود: «آن‌ها تسلیم‌شده‌اند و مهم‌تر از همه، ما به حرفشان اعتماد خواهیم کرد. آن‌ها گفته‌اند دیگر کشتی‌ها را منفجر نخواهند کرد» (سی‌ان‌ان به زبان عربی، ۶/۵/۲۰۲۵).

آمریکا از اواسط مارس ۲۰۲۵ م، عملیات هوایی فشرده‌ای علیه حوثی‌ها با نام «سوار خشن» آغاز کرد، در پاسخ به حملات این گروه به کشتی‌ها در دریای سرخ. فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد که بیش از هزار هدف حوثی هدف قرارگرفته‌اند. آمریکا در این عملیات خسارات مالی بزرگی متحمل شد، اگرچه مدت‌زمان آن کمتر از دو ماه بود، بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی. شبکه خبری ان‌بی‌سی به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که جنگ با حوثی‌ها از مارس گذشته بیش از یک میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته است. این منابع افزودند که جنگ با حوثی‌ها به ارتش آمریکا هزاران بمب و موشک هزینه کرده، به‌علاوه سرنگونی ۷ پهپاد و غرق دو فروند جنگنده. (آناتولی، ۱۰/۵/۲۰۲۵) به نظر می‌رسد این اظهارات برای بزرگ‌نمایی حوثی‌ها و ترساندن آنها مبالغه‌آمیز بوده است. ترامپ گفت: «آن‌ها ضربات سنگینی خوردند، اما توانایی عظیمی برای تحمل ضربات دارند، تحمل کردند و شجاعت بزرگی نشان دادند». در مقابل، این گروه بارها تأکید کرده است که حملات هوایی هیچ خسارت نظامی جدی وارد نکرده و تأثیری بر توان نظامی آن‌ها نداشته است، به‌طوری‌که رئیس شورای سیاسی عالی این گروه گفت: «حملات آمریکایی‌ها تنها یک درصد از توان نظامی ما را تحت تأثیر قرار داده است» و تهدید به هدف قرار دادن «شرکت‌های نفت و تسلیحات آمریکایی» کرد. (روزنامه العرب، ۳/۵/۲۰۲۵).

چند ساعت پیش‌ازاین اعلام آمریکایی، جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل حمله‌ای شدید انجام دادند که حدود ۲۰ جنگنده در آن شرکت داشتند و بیش از ۵۰ بمب و موشک شلیک کردند، اهدافی شامل فرودگاه صنعاء، دو نیروگاه برق حریز و ذهبان، ایستگاه توزیع برق عصر و کارخانه سیمان عمران را هدف قراردادند. همچنین شامگاه دوشنبه ۵/۵/۲۰۲۵ م، بندر نفتی رأس عیسی و کارخانه سیمان باجل در استان حدیده هدف حمله قرار گرفتند. خسارات مالی این حملات بر اساس برآوردهای اقتصادی محلی بیش از سه میلیارد دلار تخمین زده‌شده است.

در خصوص حوثی‌ها، آن‌ها اظهارات ترامپ را نادرست دانستند و تأکید کردند که مواضع جنگی خود را تغییر نداده‌اند و آماده‌اند در صورت ضرورت دوباره به تشدید عملیات بپردازند. خبرگزاری رویترز به نقل از محمد عبدالسلام، رئیس مذاکرات حوثی‌ها، گزارش داد که توافق به‌هیچ‌وجه شامل رژیم صهیونیستی نمی‌شود و توضیح داد: «آنچه اتفاق افتاده با طرف آمریکایی و به وساطت عمان بوده است و توقف تنها در هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکایی خواهد بود. تا زمانی که آمریکا توقف را اعلام کند و به آن پایبند باشد، موضع ما دفاعی است و پاسخ متوقف خواهد شد.» (الجزیره، ۷/۵/۲۰۲۵). همچنین رهبر این گروه، عبدالملک الحوثی، در مصاحبه‌ای تلویزیونی در روز پنج‌شنبه ۸/۵/۲۰۲۵، ایده «تسلیم» یا «ترس» که ترامپ مطرح کرده بود را رد کرد و اعلام کرد که اظهارات آمریکا «شوخی و تمسخر» است که از ترامپ سر می‌زند.

واکنش رژیم صهیونیستی نیز شگفت‌انگیز بود؛ وزیر خارجه این رژیم اعلام کرد که تل‌آویو هیچ اطلاع قبلی درباره توقف حملات واشنگتن به حوثی‌ها در یمن دریافت نکرده است. وی افزود که آمریکا متحد بسیار قدرتمندی است و همه حمایت‌های دیپلماتیک را به رژیمش می‌دهد، اما در مورد توقف بمباران یمن به این رژیم اطلاع نداده است. نتانیاهو در ویدئویی کوتاه اعلام کرد که رژیمش «خود از خود دفاع خواهد کرد» و تأکید کرد که دارای «دستی بلند» برای حمله به مواضع حوثی‌ها است، چه با حمایت آمریکا و چه بدون مشارکت آن.

شایان‌ذکر است که بریتانیا که نفوذ استعماری قدیمی دارد و شریک و رقیب آمریکا در مناقشه یمن است، عملیات نظامی دردناکی علیه حوثی‌ها انجام داده است. وزارت دفاع بریتانیا در تاریخ ۳۰ آوریل ۲۰۲۵ رسماً اعلام کرد که نیروی هوایی سلطنتی این کشور در حمله هوایی مشترک با نیروهای آمریکایی شرکت کرده است که یک پایگاه حوثی برای ساخت پهپاد را در جنوب صنعا هدف قرار داده است. این حمله بر اساس تحلیل اطلاعاتی صورت گرفت که «گروهی از ساختمان‌ها» را حدود ۱۵ مایل جنوب پایتخت نشان می‌داد که توسط گروه حوثی برای ساخت و آماده‌سازی پهپادها استفاده می‌شود. سخنگوی سفارت بریتانیا در واشنگتن اظهار داشت: «این نخستین حمله مستقیم بریتانیا تحت دولت جدید این کشور به رهبری حزب کارگر بود» (دِفِنس اسکوب، ۳۰/۴/۲۰۲۵).

باید توجه داشت که احتمال دارد اعلام آتش‌بس به دلیل تجمع نیروهای دولت رسمی در نزدیکی حدیده و مارب باشد، «حدود ۸۰ هزار سرباز تجمع کرده‌اند، طبق گفته عبدالعزیز الصقر، مؤسس مرکز خلیج برای پژوهش‌ها. عملیات فقط در بندر حدیده برنامه‌ریزی نمی‌شوند، بلکه در منطقه اطراف آن و استان تعز در جنوب نیز انجام می‌شوند، طبق گفته فارع المسلمی در مرکز چتم‌هاوس». (یمن مونیتور ۱۱/۴/۲۰۲۵ م). این توافق فرصتی به حوثی‌ها می‌دهد تا نفسی تازه کنند و شاید راه را بر بریتانیا ببندد تا به بهانه مشارکت آمریکا در حملات هوایی، وارد عمل نشود.

آمریکا تحرکات خود در منطقه را مخفی نمی‌کند، زیرا به گروه حوثی تمامی نیازهای حیاتی را تأمین می‌کند و بدون این حمایت، این گروه قادر به ادامه حیات نیست. در این راستا، ضروری است که حاکمیت حوثی تثبیت شود؛ از طریق آغاز مذاکرات با دولت رسمی به رهبری سعودی‌ها، به‌شرط آنکه جنگ غزه پایان یابد و توافق صلح میان رژیم صهیونیستی و عربستان اعلام شود.

اقداماتی که آمریکا در یمن و سایر کشورهای مسلمان انجام می‌دهد، مسلمانان را ملزم می‌کند که به‌صورت اصولی با آن مقابله کنند، زیرا آمریکا دشمن اسلام و مسلمانان است و نباید با آن هم‌سو شد، بلکه باید نظام‌هایش که بر ما تحمیل‌شده‌اند را طرد کرد و تمامی پایگاه‌های نظامی و ناوگان دریایی‌اش را نابود ساخت تا آن‌ها را به عقب براند؛ اما اکنون وضعیت ما در یمن و سایر کشورهای مسلمان، کشورهایی کوچک و ضعیف است که به‌طور کامل به‌نظام سرمایه‌داری وابسته‌اند و ما تابع آن‌ها هستیم. نظام جمهوری سکولار، نظام اقتصادی، روابط خارجی و حتی پیوندهای اجتماعی در این کشورها کاملاً مخالف اسلام است. وضعیت کنونی یمن توسط حوثی‌ها که بازوی ایران هستند، کنترل می‌شود؛ آن‌ها را به‌عنوان ابزاری برای نفوذ و فشار به کار می‌گیرند و آن‌ها را هر طور که بخواهند هدایت می‌کنند، چه پیروان حوثی بدانند و چه ندانند. حوثی‌ها تفاوتی با سایر نظام‌های کشورهای مسلمان ندارند، چه در نجد و حجاز، چه در مصر یا ترکیه؛ آن‌ها همان نظام‌های سکولار را اجرا می‌کنند. همین‌طور در جنوب و شرق یمن، حکام آن مناطق غرق در فساد و خیانت هستند و تابع امارات و بریتانیا هستند و روز و شب ستایش‌گر آن‌ها هستند.

یمن و سایر کشورهای مسلمان تنها زمانی از این وضعیت بیرون خواهند آمد که تحت حکومت اسلام در سایه خلافت راشده باشند که امت اسلامی باید برای برپایی آن تلاش کند. حزب التحریر که در کشورهای مسلمان برای این هدف فعالیت می‌کند، مسلمانان را به همکاری در برپایی خلافت فرا می‌خواند «إِنَّ فِي ذَلِكَ لَذِكْرَى لِمَن كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ» «در این [امر]، پند و اندرز برای کسی است که دلی دارد یا گوش می‌سپارد درحالی‌که حاضر و ناظر است».

برگرفته از شماره ۵۴۷ جریده الرایه

Last modified onپنج شنبه, 22 می 2025

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه