- مطابق
گزارش کنفرانس مطبوعاتی مرتبط به نامۀ حزب التحریر به رئیس شورای نظامی انتقالی سودان
(ترجمه)
حزب التحریر-ولایه سودان هرسال در ماه مبارک رمضان درین کشور برای رسانهها و سیاستمداران محفل افطاری ترتیب میدهد. اما حزب امسال به گونۀ غیر معمول به مناسبت نامۀ مهمیکه قرار بود توسط حزب به عبدالفتاح برهان رئیس شورای نظامی انتقالی تقدیم شود، به نهم ماه مبارک رمضان در هوتل کوارال در خرطوم، محفل افطاری راهاندازی نمود.
این کنفرانس با تلاوت آیاتی از قرآن کریم به وسیلۀ شیخ عبدالله عبدالرحمن، یکی از اعضای شورای رهبری حزب التحریر-ولایه سودان، آغاز گردید. پس از آن استاد ناصر رضا رئیس کمیتۀ مرکزی ارتباطات حزب التحریر-ولایه سودان و امیر هیئت حزب به سوی رئیس شورای نظامی انتقالی سودان، صحبت را آغاز کرد و گفت: هیئتی از حزب صبح امروز یعنی صبح روز 9 ماه مبارک رمضان سال 1440هجری قمری، مصادف به 14 می 2019 میلادی، برای دیدار با رئیس شورای نظامی و برای تقدیم نامۀ حزب به وی، عازم کاخ ریاست جمهوری شدهاند؛ اما به دلیل عدم حضور رئیس در کاخ موفق به دیدارش نشدند. طبق وعده رئیس دفتر وی برای بار دوم نیز این هیئت رأس ساعت سه تلاش کردند رئیس را ملاقات نمایند؛ اما باز هم به دلیل اینکه هنوز حضور پیدانکرده بود، موفق به دیدار آن نشدند. بنابر این که این نامه از اهمیت بالایی برخوردار بود، خواستیم شمایان را نیز در جریان قرار بدهیم.
سپس استاد ابراهیم عثمان(ابوخلیل)، سخنگوی رسمی حزب التحریر-ولایه سودان برای ارائۀ خلاصۀ نکات مهم این نامه پرداخت.
1. هیئت نمایندگان شامل یازده تن بودند و یکی از آنان روزنامهنگاری بود که عضو حزب هم نبود.
2. این نامۀ حزب برای به رسمیت شناختن و مشروعیت دادن به شورای نظامی انتقالی نبود؛ زیرا این شوری بر اساسات اسلام بنانیافته و حزب التحریر بدون نظام خلافت هیچ نظامی را به رسمیت نمیشناسد؛ اما تقدیم این نامه حاوی یک نصیحت بود و دردین مان نصیحت از جایگاه مهمی برخوردار است.
3. در این نامه، حزب اظهار داشت که حکومت امانت است و باید حقوق شرعی آن رعایت و همانگونه که اسلام چهارچوکاتاش را مشخص نموده، اجراء شود.
4. اسلام برای آزاد کردن انسان از ظلم و بیعدالتی آمده است؛ سیرت رسول مانﷺ بهترین دلیل اثبات آن میباشد.
5. انصاریکه الله سبحانه وتعالی در قرآن ستایششان را میکند، کسانی بودند که به یاری و نصرت این دین شتافته و این امت بزرگ را به جایگاه شایستهاش رساندند.
6. امت پس از وفات رسول الله ﷺ همواره با مردی از میان خود بر اساس کتاب الله سبحانه وتعالی برای اقامۀ این دین بیعت میکرد تا اینکه استعمار این دولت را از بین برد و امروزه امت زیر چتر دولتهای جبری زندگی میکند و برایش جز بازگشت خلافت راشده بر منهج نبوت چارهای دیگری باقی نمانده است.
7. نامه بیانگر این بود که آنچه دولتهای استعماری به ویژه امریکا و انگلیس به آن میپردازند، از مداخله در جنبش جاری و از ملاقاتها با رهبران جنبش و شورای نظامی و انجام کارهای مرموزانه در داخل ائتلاف مردمی، خود شکلی از اشکال مزدری و خیانت است.
8. صحبت در خصوص دولت مدنی گمراهگری میباشد؛ زیرای دولت مدنی در ذات خود یک دولت سیکولاری میباشد؛ حالآنکه همچنان برخی از رهبران جنبش صراحتاً اسلام را مورد حمله قرار داده و میگویند که اسلام با عث مشکلات بینالمللی میشود.
9. اگر این قدرتهای غربی داخل سرزمین سودان مزدوران و مهرههایی نمیداشتند، هرگز نمیتوانستند به اینگونه و با صراحت کامل مخالف با مقرارت اسلام در داخل سرزمینهای اسلامی جولان زنند.
10. الله متعال کسانی را که به یاری اوتعالی میشتابند، حتماً یاری میکند و اینکه مردم سودان جایگزینی به احکام اسلام را نمیپزیرند.
11. در صورت تأسیس خلافت راشده در سودان، حزب التحریر در تمام سرزمینهای اسلامی از توان سیاسی و جنبشی بالای برخوردار است؛ طوریکه به سادگی میتواند اعضاء، منسوبین و حامیان خود را در سرزمینهای دیگر برای پیوستن به دولت خلافتیکه در سرزمین سودان تأسیس شده، بسیج کند.
12. حزب آماده است تا در سودان قدرت را به دست بگیرد و حزب دارای قانون اساسی و ایدهای روشنی در سیاست و اقتصاد میباشد؛ ایدهای که تنها خواستار اجرای آن میباشد.
13. حزب از شورای نظامی خواست که از حزب التحریر به طور مستقیم حمایت کند تا دولت خلافت راشده بر منهج نبوت را اقامه کند.
سپس استاد ناصر رضا مدیر کنفرانس، فرصت را برای مداخله و سهمگیری رسانهها و سیاستمداران بازگذاشت. فرصت اول نصیب داکتر علی برجوخ از ائتلاف نیروهای انقلاب سودانی شد؛ طوریکه وی سخنانش را با تشکر از حزب التحریر آغاز و از حضور درین کنفرانس و شنیدن این نامۀ خوشآهنگ ابراز خوشحالی کرد و از الله سبحانه وتعالی خواست که خلافت بر منهج نبوت را در دستان جوانان حزب التحریر اقامه بدارد. همچنان وی یادآور شد که در حضور ائتلاف نیروهای انقلاب سودانی و در ایجاد آن، جوانان حزب پیش قدمی قابل ملاحظهای داشتند و اینکه جماعتهای موجود در ائتلاف کنونی علیه اسلام نمیباشند؛ بلکه برعکس آن این انقلاب علیه ظلم بوده و این را نمیپذیرد که برخی آن را علیه اسلام عنوان کند. وی گفت: «تجمع مزدوران از جنبش نمایندگی نمیکند و نمایندگی مزدوران از تجمعات عبارت از شبح ناشناخته بوده و خیالبافی بیش نیست. احزاب فرصتطلب مانند حزب کمونیست، سعی دارند جنبش را تحت شعای خود قرار دهند. بنابر این، ما از حزب التحریر میخواهیم که این فرصت را از دست نداده و در میان این تجمعات کار نماید؛ زیرا این تجمعات احزاب مبدئی نبوده؛ بلکه صرف آنها نسبت به اسلام و آزادی مشتاق میباشند.»
فرصت دوم را محمد مبروک استاد روزنامهنگار به دست گرفته چنین گفت: «میخواهم به اشارهای برخی از موارد بپردازم، از جمله: من حدود بیست سال است که با حزب التحریر شناخت دارم. حزب دارای فعالیتهای منظم و برنامههای دائمی بوده و جوانان آن به گونهای خستگیناپذیر برای رساندن پیام خود به مردم از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند. حزب التحریر ماهوار به برسی قضایای امت در سودان پرداخته و هربار قضیۀ سرنوشتسازی را مورد بحث قرار میدهد. در این عصر انحطاط فکری، من با تجربهای که با حزب التحریر دارم، مردم را به بازگشت خلافت مژده میدهم. این حزبی است که تعداد اعضای آن چند فرد بود؛ اما امروز اعضا آن به ملیونهاتن میرسد. من کاملاً بر اینکه ما به خلافت اسلامی خواهم رسید، خوشبین می باشم و خلافت یکی از خواستهای شدید این امت بزرگ میباشد.»
به همین ترتیب، استاد ابشر محمد حسن رفای رئیس شورای مستقل دیدگاه ملی سودانی و سخنگوی رسمی والی ولایت خرطوم و نویسنده و روز نامهنگار جریدۀ اخبار روز، نوبت را به دست گرفت و در آغاز از تلاشهای حزب اظهار سپاس کرده و براین اشاره داشت که حزب از درجۀ بالای از صبر و بردباری در راه الله سبحانه وتعالی برخوردار است و این را یکی از ارزشهای ثابت حزب خواند. استاد به حاضرین یادآور شد که در همان اولین کلماتیکه از سخنان سخنگوی رسمی حزب التحریر شنیده است، ترس و تشویشهای وی دور شده و سخنان سخنگو به اساسات فکری وی در توافق بوده است. وی گفت: «من اساسات مربوط به پروژهای خلافت را با خود حمل کرده و امید وارم که سودان نقطۀ آغازی برای دولت خلافت باشد؛ همانگونه که سخنگوی رسمی حزب به آن اشاره کرد.»
سپس استاد مهدی عبدالرحمان اکرت، یکی از نمایندگان اسبق پارلمان سودان درین خصوص مداخله نموده و گفت: «من کتابهای زیادی را از منشورات حزب التحریر خواندم، تقریباً نه جلد کتاب را از کتابهای حزب التحریر خواندم. من از ناحیۀ خواسته و هدف یعنی در قضیۀ خلافت با حزب التحریر میباشم. علیالرغم دشواری ادای این مسئولیت، ما باید نهایت تلاشمان را به کار بگیریم. لازم است ما دراین کشور از اسلام پاسبانی کنیم. ما برانجام این کار ضرورت مبرم داریم.»
سپس شیخ محمد عیسی علیو رئیس شورای قبیلۀ الرزیقات و دبیرکل نیرویهای صفوف ملی از دعوت حزب التحریر اظهار سپاس کرده و بر مداخلات و اظهارات دیگران تبصره نموده، گفت: «خلافت خیالبافی نیست؛ بلکه در گذشته تطبیق شده و تجربه داده است؛ حتی ظرفیت امروزی با ظرفیت آن شباهت کامل دارد؛ زیرا امریکا و روسیه در حال حاضر فارس و روم آن زمان است. دولت خلافت را رسول الله ﷺ تأسیس و بعد از وفات آن حضرت ﷺ نیز ادامه داشت؛ فکر نمیکنم که تأسیس دوبارۀ آن امر محالی باشد. مسلمانی را نخواهی یافت که تأسیس دوبارۀ خلافت را انکار کند.»
سپس استاد ابوبکر عبدالرزاق عضو هیئت رهبری سازمان کنگره مردمی از ظرفیت تاریخی تونس یادآور شده گفت: «خواه قضیه به اسلام ارتباط داده شود، خواه نشود؛ دراین لحظه کسانی میباشند که رویای به آخر رساندن این جنبش اسلامی و برچیدن بساط آن را از این عرصه دارند؛ باید این جنبش برای یکپارچهسازی و هماهنگی دست از هیچ تلاشی بر ندارد؛ برای آیندۀ روشن این امتیکه نبضاش ایمان و گوشت و استخوانش اسلام است.»
همچنین رهبر الدبابین حسن سامانی رئیس حزب اصلاح ملی در سخنانش گفت: «در اسلام هیچ خللی نیست؛ بلکه خلل در منافقانی است که ادعای تطبیق اسلام را دارند. اسلام برای ما خط قرمز است.»
سپس استاد عادل خلف الله از حزب سوسیالیست عرب حزب بعث گفت: «اسلام جزء اساسی ساختار شخصیت ملی سودانی میباشد.» وی خطاب به رژیم سابق گفت: «ما از شما به اسلام بیشتر حریص میباشیم. اسلام عدالت است. اسلام آزادی است. اسلام خلافت راشدهای میباشد که حزب التحریر به خاطرش مبارزه میکند. مبارزهای امروزی در میان اسلام و کسانی است که علیه آن نیست؛ بلکه مبارزۀ کنونی علیه فساد میباشد.»
همچنین شیخ الغبشاوی عضو هیئت علمای سودان بسیار زیبا مداخله کرده و گفت: «من و بسیاری از حاضرین در دهۀ هفتم از زندگیمان میباشیم و پای ما بر روی لبۀ قبر است. بنابر این، کسانیکه پایشان بر لبۀ قبر میباشد، برایشان بیشتر لازم است که به پروردگارشان نزدیکی کنند. درحال حاضر ساختار جدیدی در این کشور در حال رشد میباشد. این ساختار ساختار تلاش برای اسلام است... مردم از ارزشهای سودانی سخن میگویند. از کرم و بخشش و از شجاعت و جوانمردی... و گمان میبرند که این ارزشها، ارزشهای سودانی میباشند؛ اما من میگویم این سودان است که از تولیدات اسلام است. ما باید اسلاممان را برای الله سبحانه وتعالی خالص ساخته و به این یقین دست پیداکنیم. خلافتیکه حزب التحریر برای تأسیس آن فرامیخواند، یک فراخوان حزبی نبوده؛ بلکه علیالرغم همه دشمنیها تحقق خواهد یافت.»
همچنین محمد الجزولی رئیس حزب حاکمیت قانون در سخنرانی خود در ضمن حمله بر انحصارگرایان؛ کسانیکه میخواستند انقلاب را در انحصار خود بگیرند، چنین گفت: «عدالت همانا اسلام بوده و عدالت تنها درسایۀ اسلام قرار دارد و این آیه را تلاوت کرد:
﴿وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ﴾ [مائده: 45]
ترجمه: آنانیکه طبق آنچه الله نازل کرده است، داوری نکنند، همانا ستمکارند.
آنها نگران آزادی نیستند. آن ها بدین وسیله میتوانند مردم را قناعت دهند که اسلام با آزادی مشکلی ندارد.»
سپس ابوخلیل سخنگوی رسمی حزب التحریر-ولایه سودان، با ارائۀ اختتامیه کنفرانس را این گونه ختم کرد: «از تمام کسانیکه درین کنفرانس سهمی داشند و درینجا حضور یافتند، سپاس گزاریم. متأسفانه به دلیل کمبودی وقت نمیتوانیم بر تمام سهمگیریها تبصره و یا پاسخی داشته باشیم؛ اما بر یک موضوع بسیار جدی تأکید میورزیم، اینکه خلافت خیالبافی نبوده؛ بلکه واقعیتی است که رسول الله ﷺ آن را تأسیس کرده و به تلاشهای خلفای بعد از آن، سیزده قرن دولت اول جهان بود تا اینکه به وسیلۀ استعمار سرنگون شد. اینک در آن شکی وجود ندارد که دوباره برپاخواهدشده و باری دیگر باز خواهد گشت. خلافت بشارت رسول الله ﷺ بوده و وعدۀ الله سبحانه وتعالی میباشد:
﴿وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آَمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ﴾ [نور: 55]
ترجمه: الله به کسانی از شما که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، وعده داده است که حتماً آنان را در زمین خلیفه گرداند؛ همانگونه که پیشنیان آنان راخلیفه کرد و قطعاً به دینشان که برای آنان پسندیده، قدرت بخشیده و آن را استوار محکم نماید و به یقین ترس وبیمشان را تبدیل به امنیت کند؛ فقط برای من بندگی کنند، هیچ چیزی را شریک من نگیرند و آنانیکه پس از این نعمتهای ویژه ناسپاسی ورزند، فاسقاند.
اما چگونه این دولت تأسیس میشود و اسباب و اسالیب و طریقه تأسیس آن چیست؟ برای پاسخ باید گفت که طریقۀ آن طریقهای شرعی میباشد؛ طریقهای که باید ملزم به آن بود. درینجا یک موضوع دیگری هم میباشد و آن اینست که سر ریشتۀ امور در دستان الله سبحانه وتعالی میباشد. اوتعالی کسی است که امور را آسان و یا دشوار میگرداند؛ ما فقط باید در طریقۀ شرعی ملزم بود. بنابر این، اگر شورای نظامی صادق میباشد و نسبت به الله سبحانه وتعالی و رسولش ﷺ و نسبت به مؤمنین از کدام اخلاصی بر خوردار است، پس حزب التحریر را برای اقامۀ دولت اسلامی خلافت نصرت دهد.» ابوخلیل به تلاوت آیات چند از کتاب الله سبحانه وتعالی تبصرۀ خویش را خاتمه داد.
می بایست یاد آور شد که سالون هوتل کورال در خرطوم نزدیک مقرن النیلین درین شب مبارک شاهد حضور جمع از علماء، مفکرین و بسیاری از خبرنگاران و رؤسای روزنامه و رهبران فعالیتهای سیاسی بود.
نماینده دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر-ولایه سودان