تاریخ هجری :3 ذولقعده 1441
تاریخ میلادی : چهارشنبه، 24 جون 2020م
دفتر مطبوعاتی
ولایه یمن
فعالیت اداره زکات حوثیها در مغایرت با نظام اقتصادی اسلام قرار دارد!
(ترجمه)
به روز دوشنبه، تاریخ 16 جون/ژوئن 2020م، روزنامه الثوره در یمن، خبری را در خصوص مصاحبهای که با علی احمد السقاف نمایندهی اداره زکات حوثیها انجام داده بود، منتشر کرد که این اداره به دستور عبدالمالک الحوثی تأسیس گردیده بود. در مصاحبهی مذکور، وی به دستاوردهای این اداره اشاره نمود و اظهار کرد که مبلغی بالغ بر 60 میلیارد ریال را طی دو سال گذشته به مصرف رسانیده است و حدود 4 الی 5 میلیارد ریال برآورده شده از زکات فطر روزه را در جریان ماه مبارک رمضان به 245 هزار خانواده به مصرف رسانیده است و ضمناً هزینۀ سایر مخارج زکات بیشتر از 14 میلیارد بود...
با توجه به این امر، مکث کوتاهی میکنیم تا به مردم یمن نشان دهیم که فعالیت این اداره در تناقض با احکام اسلامی قرار دارد:
مبلغ پول توضیع شده برای مستحقین بالغ بر 15 هراز ریال نبود و به گونهی که باید توضیع میشد، نشد. زیرا، ثبت نام مستحقین زکات منوط به واسطهگری و چانهزنی شده بود؛ زیرا افراد مسئولیکه در آن محلات یعنی منطقه عقال الحارات بودند، مردم آنان را به خوبی میشناختند که اکثر آنان غیرمسئول بودند.
این مقامات مقدار سرمایهی که را از بودجه زکات جمعآوری کرده بودند؛ ولی آنچه که از پول زکات باقی مانده بود در واقع برای فقرا و نیازمندان بسنده نبود. اصل اساسی اینست: پولیکه از طرف دیوان زکات دریافت میشود، باید بهمنظور تأمین نیازهای همهی فقرا و مساکین، قبل از دیگران توزیع شود. الله سبحانهوتعالی میفرماید:
﴿ إِنَّمَا الصَّدَقَاتُ لِلْفُقَرَاءِ وَالْمَسَاكِينِ وَالْعَامِلِينَ عَلَيْهَا وَالْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ وَفِي الرِّقَابِ وَالْغَارِمِينَ وَفِي سَبِيلِ اللَّهِ وَابْنِ السَّبِيلِ فَرِيضَةً مِّنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ﴾ [توبه: 60]
ترجمه: زكات مخصوص مستمندان(فقرا)، بيچارگان(مساکین)، گردآورندگان آن، كسانیكه جلب محبتشان (برای پذيرش اسلام و سودگرفتن از خدمت و ياریشان به اسلام چشم داشته) میشود، (آزادی بردهگان و) بندگان، (پرداخت بدهی/قرض) بدهكاران، (صرف) در راه ( تقويت دین) الله، و واماندگان در راه (و مسافران درمانده و دور افتاده از مال و منال و خانه و كاشانه) میباشد. اين یک فريضه مهم الهی است (كه جهت مصلحت بندگان الله مقرر شده است) و الله دانا (به مصالح آفريدگان) و حكيم (در وضع قوانين) است.
ای مقامات ادارۀ زکات! این شما بودید که مبلغ هنگفتی را تحت نام "فی سبیل الله" ولی در اصل برای قتال مسلمانان به مصرف رسانیدید! شما اصلاً اندکی حد نصاب را هم در جمعآوری زکات رعایت نکردید. شما در حکم زکات تجارت و کالاها، تجاوز فاحش کردید و چیزی را در حکم زکات اضافه کردید که نباید میکردید، مانند وضع کردن زکات در بلند منزل/ساختمانها، ماشینها(موتر و سایر ماشینآلات) و دیکوراسیون(زیبایی منزل و ساختمان).
اما در محصولات زراعتی که کمتر از پنج "وَسَق" نباشند؛ یعنی معادل" ۳۰۰ پیمانه که ۶۵۳ کیلو گرام" از حبوبات میشود، زکات واجب است. و در میان مواشی که در بیرون میچرند و مواشی که در خانه به آن ها علف داده میشود مانند: گوسفند، گاو و شتر فرق وجود دارد و نصاب زکات مالی که یک سال بر آن گذشته باشد ۲۰ دینار طلا است که مساوی با قیمت ۸۵ گرام طلای ۲۴ عیار میباشد.
این چندین بار است که ادارۀ زکات اسلوب مؤسسۀ خیریه الاصلاح به کار میگیرد در حالیکه انهاد مذکور نه تنها که فقر را ریشهکن نکرد؛ بلکه آن را گسترش و تعداد افراد فقیر را نیز افزایش داده است که همین فقرا سال به سال چشم به راه یک لقمه نان میباشند تا از پول زکات به آنان اندکی برسد؛ هرچند انجمن مذکور مبلغ هنگفت پول را در اختیار خود داشت. اداره زکات در سالهای آینده به عوض از میان برداشتن فقر، در واقع تعداد، نتیجه، افزایش، گسترش و دامنه وسیع گسترش فقر را مشاهده خواهند کرد.
اصل اساسی اینست که بیت المال برای مسلمانان وجود دارد که دارای بخشهای مختلف از بخش زکات در نظام اقتصادی، علاوه بر نظام حکومتی، نظام اجتماعی، سیاست خارجی و سایر نظامهای زندهگی در نظام زندگی اسلامی میباشد. پس چگونه کسی جرئت کرده میتواند که برای تأسیس یک بخش تحریف شده از نظام اقتصادی در اسلام توافق کند؟! الله سبحانهوتعالی میفرماید:
﴿ أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ﴾ [بقره: 85]
ترجمه: آیا به بخشی از دستورات کتابِ (آسمانی) ایمان می آورید و به بخشی دیگر کفر میورزید؟!
این امر با توجه به عدم وجود هسته اصلی نظام اقتصادی و بقیه نظامهای زندگی اسلامی و جایگزینی آنها با دیگر نظامها مبتنی بر زندهگی تحت اصول سرمایهداری(دموکراسی) به عنوان نظام اقتصادی در اسلام در کل ارائه شد. البته این امر بعد از جدا کردن دین از زندگی اتفاق افتید که نظام حکومتداری دموکراسی را با اسلام خلط کردند و آن را منحیث یک نظام مشروع به مردم پیشنهاد کردند! بنابر این، چگونه این راهحلهای اقتصادی حوثیها در زمانیکه در حال حاضر خودشان در مذاکره با صندوقبینالمللیپول در طول دو ماه گذشته مارس و آوریل هستند تا راهکارهای اقتصادی خود را برای آنها فراهم کنند، باشد که صندوق مذکور وام/قروض خود را برای آنان ادامه بدهد! پس برای مان سعادت را به میان خواهد آورد؟! امروز، اعمال شرورانه حوثیها در معرض دید قرار گرفته و افشاء شدند، این امر نشانگر عدم توانایی و عدم رغبت آنها برای حاکمیت توسط اسلام است، درست همانگونهای که اعمال بد دیگران قبلاً برای همگی افشاء شده بود.
فلهذا، تطبیق اسلام در تمام امور زندهگی امر حتمی است و این امر تنها توسط تأسیس مجدد خلافت راشده ثانی بر منهج نبوت اجرا خواهد شد؛ بناءً بگذارید که اهل یمن با حزب التحریر برای قائم شدن خلافت اسلامی بر منهج نبوت به دعوت و فعالیتهایش ادامه دهند. رسول الله صلیاللهعلیهوسلم میفرماید:
«...ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ...» (احمد)
ترجمه: ...و سپس خلافت بر منهج نبوت قائم خواهد شد...
دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-ولایه یمن
مترجم: داکتر زکریا