تاریخ هجری قمری :7 شعبان 1445
تاریخ میلادی : دوشنبه، 18 مارس 2024م
دفتر مطبوعاتی
ولایه افغانستان
تعامل نزدیک سیاسی با کشورهای منطقه و غربی عواقب زیانبار دنیوی و اُخروی دارد
هیأت عالی رتبه ازبکستان به رهبری بختیار سعیدوف، وزیر خارجه این کشور به افغانستان سفر نموده و پیرامون مسائل سیاسی، تجارتی، ترانسپورت و تقویت روابط با مقامات ارشد حکومت افغانستان ملاقات نمودند. در جریان این سفر وزیر خارجه ازبکستان گفت: ازبکستان همواره درنشستهای بینالمللی از افغانستان حمایت کرده و تاکید دارد که افغانستان باید بخشی از جامعهی بینالمللی باشد.
در ماههای اخیر روابط منطقه با افغانستان بیشتر شده و کشورهای چین، روسیه، ایران، هند و دولتهای آسیای میانه خواهان تعامل مثبت با حاکمان فعلی افغانستان هستند. دفتر مطبوعاتی حزبالتحریر ـ ولایه افغانستاننزدیک شدن روابط سیاسی حکومت افغانستان با کشورهای منطقه را همانند تعامل نزدیک با کشورهای غربی خطرناک دانسته و این ذهنیت را به شدّت زیر سوال میبرد که گویا از روابط نزدیک با کشورهای منطقه میتوان علیه نفوذ و بازیهای جیوپولتیک غرب در منطقه استفاده نمود.
واقعیت امر این است که کشورهای منطقه و غرب به رهبری امریکا با درنظرداشت منافع ملی خود آجندای مشترک را در افغانستان با رویکرد متفاوت دنبال میکنند. هر دو کمپ خواهان عدم تطبیق کامل اسلام در افغانستان میباشند. غرب و کشورهای منطقه بالای حکومت افغانستان فشار میآورند تا مجاهدین خارجی را محدود، مهار و در نهایت سرکوب نماید. کشورهای غربی و منطقه خواهان ادغام افغانستان به نظم بینالمللی فعلی میباشند. در حالیکه نظم بینالمللی فعلی بهسان جال خطرناکی است که هرگاه یک گروه اسلامی در این نظم به قدرت برسد و بخواهد توسط قواعد آن سیاست کند در این نظم ذوب شده و از داعیهی اسلامی خود به مرور زمان عقبنشینی میکند. آنچه واقعیت را مغشوش میکند این است که غرب به شکل مستقیم و با فشار و تطمیع سیاست خود را در افغانستان به پیش میبرد، ولی کشورهای منطقه منافع خود را با الفاظ شیرینتر و رویکرد نرمتر دنبال میکنند.
در سوی دیگر، از برخورد شدید کشورهای منطقه با مسلمانان و گروههای اسلامی میتوان عمق دشمنی این دولتها و حُکام را با اسلام و مسلمانان حدس زد. چنانچه برخورد شدید دولت چین با مسلمانان ترکستان شرقی، جنایات روسیه و حُکام جابر آسیای میانه علیه مسلمانان چیچن و آسیای میانه، سیاست اسلامستیزانه دولت هندوگرای مودی علیه مسلمانان هند و کشمیر، سیاست خصمانهی رژیم آخوندی ایران با مسلمانان داخل ایران و مردم مسلمان سوریه، عراق، یمن و فلسطین همچو آفتاب آشکار است که این دولتها منحیث دشمن شماره یک اسلام و مسلمانان در منطقه عمل مینمایند. پس آیا لازم است با همچو دولتها از لحاظ سیاسی نزدیک شد؟
بناء یکبار دیگر تأکید میکنیم که هر نوع تعامل نزدیک و مثبت با کشورهای منطقه و غربی اشتباه جبران ناپذیر سیاسی بوده و حاکمان فعلی را از عواقب زیانبار دنیوی و اُخروی آن هشدار میدهیم. این شیوه تعامل سیاسی بارها در میان امت تجربه شده است که در نهایت حُکام را از تطبیق کامل اسلام منحرف نموده و منجر به بدنامی و ناکامی شده است. راهحل اساسی این است که به عوض نزدیکی با هر دو یا یکی از این دو کمپ (منطقه و غرب) راه سومی را در میان امت ترسیم کنید. این کار زمانی ممکن است که به گروهها و احزاب اسلامی و ظرفیتهای امت اسلامی اعتماد نمائید. بدون شک مسلمانان افغانستان، پاکستان و آسیای میانه نظامِ جز اسلام، وحدت و تأسیس خلافت بر منهج نبوت نمیخواهند و برای این پروژه عظیم آمادهای هر نوع قربانی هستند.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ ۚ أَتُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلَّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَانًا مُبِينًا
[نساء:۱۴۴]
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! كافران را به جاى مؤمنان به دوستى نگيريد مگر مىخواهيد (با این عمل،) دلیل آشکاری بر ضدّ خود در پیشگاه خدا قرار دهید؟!
دفتر مطبوعاتی حزبالتحریر ـ ولایه افغانستان