Pazar, 22 Muharrem 1446 | 2024/07/28

Pakistan Vilâyeti

No: PK-BA-2009-RSY-TR-0012 H. 2 Rabi’-ul Âhir 1430
M. Cuma, 27 Mart 2009

- Basın Açıklaması - Hizb-ut Tahrir'den Bir Heyet, Afganistan'daki Hizb-ut Tahrir Üyelerinin Tutuklanmasını Ve İşkence Edilmesini Protesto Etmek İçin İslamabad'taki Afganistan Sefaretine Açık Bir Mektup Teslim Etti

Bugün Hizb-ut Tahrir'den bir heyet, Hizb-ut Tahrir/Afganistan'dan Afgan Hükümeti'ne yönelik açık bir mektup teslim etmek için İslamabad'daki Afganistan sefaretine gitti. Mektupta, Hizb-ut Tahrir üyelerinin Afgan Hükümeti, özellikle de istihbarat birimleri tarafından tutuklama ve işkenceye maruz kaldığı ele alındı ve bu tür uygulamaların İslâmi değerler ve insan haklarıyla çeliştiği anlatıldı. Ayrıca mektupta, Afgan Hükümeti bu tür uygulamaları terk etmeye davet edildi.

Bu heyete, Hizb-ut Tahrir / Pakistan Resmî Sözcü Yardımcısı İmrân Yûsufzây ile Hizb üyesi Tahir Sadûzî de katıldı. Sefarete mektubu, Arapça, Farsça, Peştuce ve İngilizce dilinde yazılmış olarak teslim ettiler. Ayrıca heyet sefaretten, mektubu Afgan Hükümetine göndermesi talebinde bulundu.

Bu mektup; Hizb'in gayesi ile bu gayeyi gerçekleştirmeye yönelik siyasî metodunun izahatını içermektedir. Bu metot ise, Müslüman mücahit Afgan halkının da bir parçası olduğu Ümmeti, bu gayenin gerçekleşmesi için çalışması amacıyla Hizb'in fikrinin taşınmasına sevk etmeye dayanmaktadır. Mektupta, Afgan Hükümeti ile istihbarat birimlerinin, 12.03.2009'da Kubeysa bölgesinden Hizb-ut Tahrir üyesi Esadullah İbn-u Cumatü Hân'ı ve ardından hiçbir hukukî gerekçe olmaksızın diğer bir şâbbı tutuklamalarıyla Hizb'in Hilâfet davetine düşmanca bir yaklaşım sergiledikleri belirtilmiştir. Yine Hizb, mektubunda hükümeti hesap gününde Allah Subhânehu ve Te'âla'nın gazabıyla uyarmış, hükümetten derhal Hizb'in üyelerini serbest bırakmasını, Hizb'ten özür dilemesini ve ilerde bu tür fiilleri tekrarlamamasını talep etmiştir. Mektubun sonunda Hizb, tağutlar tarafından şebâbının karşılaştığı eziyet ve işkencenin boyutuna bakmaksızın Hilâfet'in ikamesi için çalışmaya devam edeceğini ısrarla vurgulamıştır.

Pakistan Vilâyeti
P.O. Box 1924, Lahore / Pakistan