Pazar, 22 Muharrem 1446 | 2024/07/28

No: PK-BA-2009-RS-TR-0001 H. 17 Muharrem 1430
M. Salı, 13 Ocak 2009

- Basın Açıklaması - Hükümetin, Medya Organları Yoluyla Utanmaksızın Gönderdiği Hizb'in Şebâbından Birini Öldürmeye Yönelik Ödlek Tehditler, Hizb-ut Tahrir ve Şebâbını Korkutamayacak ve Yıldıramayacaktır

Birkaç gün önce Hükümet, Hizb-ut Tahrir şebâbından biri olan Sa'd Cağranafi'yi öldürmeye dair bir dizi tehdit mesajı gönderdi. Zîra bir televizyon kanalı, Hükümet'in Sa'd Cağranafi'yi ölü yada diri yakalamak istediğini içeren bir raporunu yayınladı.

Sırf fikirlerinden ve siyasî kimliklerinden ötürü fikir sahiplerinin ve siyasilerinin yakalanarak hapishanelere atıldığı demokrasinin kokuşmuş gerçek yüzü işte budur.

Tüm dünya tarafından bilindiği üzere Hizb-ut Tahrir, siyasî bir parti olup cürüm eylemleri ve silahlı faaliyetlerle bir ilişkisi yoktur. Yine bilindiği üzere Hizb'in üyeleri, Allah için hiçbir kınayıcının kınamasından korkmayan ve devletlerin yıldırmaları yüzünden azimleri kırılmayan birer siyasî liderdir. İşte Celâl Huseyin, hak sözü söylemekten imtina etmeyi reddetmesinden dolayı birkaç aydır hapishanede tutulan Hizb'in üyelerinden birisidir.

Sa'd Cağranafi ise, Lahor şehrindeki köklü aileden olan bir şâbtır ve Hizb-ut Tahrir'de aktif bir üyedir. Daha öncesinde Amerikan kuvvetlerinin Irak'ı işgal etmesini protesto etmek amacıyla Hizb'in 2004 yılında düzenlediği yürüyüşe katılımının akabinde tutuklanarak altı küsur ay hapishanede tutulmuş ve hapishaneden çıkar çıkmaz daha güçlü ve daha dayanıklı bir şekilde davetin taşınmasındaki faaliyetine geri dönmüştür.

Hükümet şunu iyi bilmelidir ki ödlek tehditleriyle, Hizb'in ve şebâbının daveti taşımaya yönelik azmini ve kararlılığını kıramayacaktır. Hükümet'e; böylesi ödlek mesajlar göndermek yerine Hizb'in sahip olduğundan daha hayırlı bir fikri ve siyasî vizyonu varsa ortaya koyması için ona meydan okuduğumuzu ifade etmek isteriz! Aksi takdirde hem insanlar, hem de onun için hayırlı olan, yönetim koltuklarını terk etmesi ve yönetim dizginlerini İslâmî Ümmet'in muhlis siyasîlerine teslim etmesi gereklidir.

Nâvid Butt
Resmi Sözcüsü