Pazar, 22 Muharrem 1446 | 2024/07/28

No: PK-BA-2008-RS-TR-0029 H. 3 Zilhicce 1429
M. Pazartesi, 01 Aralık 2008

-Basın Açıklaması- Hizb-ut Tahrir, Lahor'da "Yeni Bir Liderlik-Yeni Bir Nizâm" Başlıklı Bir Konferans Düzenledi.

Hizb-ut Tahrir, Lahor'da yüzlerce Müslümanın katılımıyla "Yeni Bir Liderlik-Yeni Bir Nizâm" başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansta Üstâz Sa'd Rahmân Cağrânafî, Dr. İftihâr ve Hizb-ut Tahrir / Pakistan Resmî Sözcüsü Nâvid Butt birer konuşma yaptı. Üstâz Sa'd, Pakistan Hükümeti'nin Amerika ile birlikte İslâm'a karşı savaşa karışmasını şiddetle kınadı ve Afganistan'a saldırarak istilâ etmeye sevk eden sebeplerden biri olan ve bölgede giderek büyüyen İslâmî etkiye karşı Amerika'nın korkusuna ve kaygısına dikkat çekti. Ayrıca hain yöneticilerin, Amerika'yı korumanın ve müdafaa etmenin de ötesine geçerek Müslümanlarla savaştıklarını ve katlettiklerini ekledi. Ve konuşmasına, bu krizden tek çıkış yolunun bu yöneticileri alaşağı etmek ve Hilâfet'i kurmak olduğunu teyit ederek son verdi.

Pakistan'daki ekonomik kriz hakkındaki ikinci konuşmayı ise Dr. İftihâr yaptı ve konuşmasında şunlar geçmiştir: "Pakistan'daki krizin sebebi, Pakistan'ın geçen on yıllarca IMF'in politikalarını takip etmesidir. Ne üzücüdür ki Pakistan, bir kez daha IMF'in kapısını çalmıştır. Hem Ümmet'in kaynaklarının özelleştirilmesi politikası, hem de insanlara vergi konulması planı, Pakistan'a IMF tarafından dayatılmaktadır. Bu da ekonomimizin felç olmasına yol açmıştır." Bu cümlelerini, Pakistan'daki mevcut elektrik krizinin sebebinin, özel şirkete satılmasıyla enerjiye yönelik alt yapının özelleştirilmesidir, söz konusu şirketin, elektrik üretimini düşürmesi ise sanayi sektöründe devasa zararların yaşanmasına yol açmıştır ifadesiyle destekledi. Ayrıca Dr. İftihâr, ülkedeki servetin ve kaynakların devasa boyutta olduğunu ve Hizb-ut Tahrir'in, Hilâfet Devleti'ni kurup İslâm'ın ekonomik nizâmını tatbik etmesiyle ekonominin bağımsızlaşacağını ve Allah'ın izniyle dünyanın en güçlü ekonomisi olacağını teyit etti.

Hizb-ut Tahrir Resmî Sözcüsü ise konuşmasında; mevcut siyasî liderliğin başarısızlığı ve Hizb-ut Tahrir'in onun yerine alternatif bir liderlik sunduğu konusunu açıkladı. Zîra Hizb-ut Tahrir'in dünyadaki en büyük siyasî Hizb olduğunu, tek bir liderlik altında dünyanın kırktan fazla ülkesinde çalıştığını, bir gün olsun gayesinden ve metodundan sapmadığını, Müslümanların ajan yöneticileri tarafından envaî türde baskılara, sindirmelere ve işkencelere maruz kaldığı halde en ufak bir gevşeklik ve zafiyet göstermediğini ifâde etti. Ayrıca Ümmet'in, İslâm Nizâmı'na yönelik derin anlayışa, siyasî uyanıklığa ve dünya işlerinde dirayete sahip Hizb-ut Tahrir gibi muhlis bir liderliğin naspedilmesine hasret kaldığını teyit etti. Konuşmasını, İslâm'ın tatbik edilmesi ve Ümmet'in tek bir liderlik altında toplanması amacıyla görevlerini yerine getirmeleri ve Hizb-ut Tahrir'e nusret vermeleri için güç ve kuvvet ehli açısından artık zamanın geldiğini ifâde ederek tamamladı. Konferansın sonunda ise konuşmacılar katılımcıların sorularını cevapladılar.

Nâvid Butt

Resmi Sözcüsü