Cuma, 10 Şevval 1445 | 2024/04/19

Ukrayna

No: UKu2013BAu20132012u2013MBu2013TRu20130001 H. 6 Muharrem 1434
M. Salı, 20 Kasım 2012

-Basın Açıklaması- Hizb-ut Tahrir / Ukrayna, Rusya'daki Müslümanlara Destek Vermek İçin Oturma Eylemi Düzenlemiştir

Hizb-ut Tahrir / Ukrayna, Rusya'daki Hizb-ut Tahrir şebâbına dönük arama ve tutuklama dalgasını protesto etmenin yanı sıra onları silah ve bomba bulundurmak ve terörist eylemlerde bulunmak şeklinde yalan ve iftira ile suçlamalarını protesto etmek için 20 Kasım 2012'de Kırım Yarımadası/ Simferopol şehrindeki Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu önünde bir oturma eylemi düzenlemiştir.

Hizb-ut Tahrir Temsilcisi Fazıl Hamza (Fazıl Omzayef), bir konuşma yapmış ve konuşmasında şöyle demiştir: "Rusya rejiminin, Hizb-ut Tahrir şebâbına dönük zulmü, Çeçenistan ve Kafkasya'daki kardeşlerimize yönelik katliamlar, okullarda başörtüsünün yasaklanması ve aynı şekilde Şam kasabı Beşar Esad'ı silah ve teçhizatlarla desteklemesi gibi rejimin işlemiş olduğu diğer bir dizi cürümlerden ayrı düşünülmemelidir.

Rusya rejiminin, Hizb-ut Tahrir'i terörist örgütler listesine yamalama girişimleri, tek kelimeyle onun iflas etmesi ve İslam'a karşı ideolojik çatışmada yenilgiye uğradığını itiraf etmesi şeklinde ifade edilebilinir. Zira uzak yakın herkes ve bizzat da Rusya rejimi, Hizb-ut Tahrir'in İslamî hayatı yeniden başlatmakla ilgili hedefini gerçekleştirmek için maddî eylemler kullanmadığı gerçeğini bilmektedirler.

Rusya yöneticilerine, ümmetin zulümlerini unutmadığını ve gelmekte Hilafet Devleti'nin Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlere ortak olanları hesaba çekeceğini hatırlatırız."

Nitekim Fazıl Hamza konuşmasının sonunda, genelde Rusya Müslümanlarına özelde ise Hizb-ut Tahrir üyelerine karşı uygulanan zulümlerin derhal durdurulmasını talep etmiştir.

Bunun ardından halka, Hizb-ut Tahrir / Merkezî Medya Bürosu'nun, 14.11.2012 tarihli ve H. 1433 / 36 sayılı "Rusya, Allah İle Olan Savaşını Artırmakta ve Hizb-ut Tahrir Şebâbını Tutuklamaktadır" başlığı altındaki basın açıklamasını okumuştur.

Hizb-ut Tahrir'in üç üyesinden oluşan bir heyet, bu beyana 11.11.2012 tarihli ve 11/02 sayılı beyanı da ekleyerek bu ikisini, bunları almayı reddeden ve onlara, Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu'nun Hizb-ut Tahrir heyetinden herhangi bir şeyi kabul etmeyi reddettiğini bildiren Simferopol'daki Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu'na teslim etme girişiminde bulunmuşlardır.

Binaenaleyh heyet beyanları, Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu'na postane yoluyla göndermiştir.

Kayda değerdir ki protestocular, İslamî râyeler ve pankartlar yükseltmelerinin yanı sıra Rusya rejiminin uygulamasını ve Rusya'daki Hizb-ut Tahrir üyelerine yapmış olduğu zulümleri kınayan, "Rusya'nın Gücü, Hizb-ut Tahrir'i Davetinden Vazgeçiremez", "Hizb-ut Tahrir'in Silahı... Hak Sözdür", "Rusya Müslümanları Sizinle Birliktedir" ve "Rusya, Müslümanlara Yönelik Eylemleri Durdur" şeklinde posterler ve afişler yükseltmişlerdir.

Ukrayna
Telefon: