جمعه, ۰۹ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۴/۱۹م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :28 رجب 1441
تاریخ میلادی : دوشنبه، 23 مارس 2020م

شماره صدور: 14 / 1441

دفتر مطبوعاتی
ولايه بنگلادیش

اعلامیه مطبوعاتی

در زمینۀ این فاجعه (کوید 19) باید بر الله متوسل شویم، رحمت‌اش را جستجو و بی‌درنگ خود را تسلیم الله نماییم

(ترجمه)

بنگلادیش نیز از این امر مستثنا نبوده و بلکه در آستانه این فاجعه قرار گرفته است؛ زیرا شیوع ویروس کرونا نیز به گرفتن تعدادی در این‌جا آغاز کرده است و مردم روزهای‌شان را در اظطراب و پریشانی به سر می‌برند. کارشناسان بهداشتی و شهروندان آگاه با نهایت عصبانیت می‌بینند که دولت در خصوص این امر کاملاً بی‌پروا بوده و هیچ گونه اقداماتی را برای کنترل شیوع این ویروس در دست ندارد. این در حالی‌ست، هنگامی‌که این ویروس برای نخستین بار در دسامبر 2019م در شهر ووهان چین شناسایی گردید، دولت برای بیشتر از دوماه وقت داشت تا اقداماتی را روی دست گیرد؛ اما برعکس این دولت خبیث مشغول تجلیل از مراسم سالگرد مجیب بود (چنان‌چه که دولت بنگلادیش سال 2020- 2021 را به عنوان سال مجیب اعلان کرد). این در حالی‌ست که مردم در معرض خطر از ویروس همه‌گیر کرونا‌ قرار دارند. با امکانات مراقبت‌های وحشت‌بار، کمبود وسایل محافظتی برای کارمندان مراقبت بهداشتی، عدم کیت‌های آزمایشی و میکانیزم‌های ناکارآمد پیگیر تماس؛ این دولت هنوزهم مشغول سیاست بازی با مقیاس و شدت شیوع این بیماری بوده و بخاطر این‌که مبادا ناکامی‌اش برملا شود، هرگونه خبری مبنی بر تعداد افراد آسیب‌دیده و مرگ و میرها را از طریق رعب و و تهدیدات پنهان‌ می‌کند. با توجه به آماده‌گی ضعیف و ناکارآمد دولت برای مقابله با این بیماری‌ همه‌گیری، حزب‌التحریر-ولایه بنگلادیش می‌خواهد توجه مردم را به برخی از توصیه‌ها و دستورالعمل‌های مخلصانه جلب کند:

یکم: ما نباید در هم‌چو یک وضعیت دشوار دچار ترس و وحشت شویم؛ بلکه باید در نظر داشته باشیم که شیوع این بیماری آزمایشی از جانب الله عزوجل می‌باشد و برماست که در برابر آن صبر اختیار نموده و الله سبحانه‌وتعالی را بیشتر یاد کنیم؛ چنان‌چه پیامبر محبوب ما حضرت محمد صلی الله علیه وسلم می‌فرماید:

«عَجَبًا لِأَمْرِ الْمُؤْمِنِ إِنَّ أَمْرَهُ كُلَّهُ خَيْرٌ، وَلَيْسَ ذَاكَ لِأَحَدٍ إِلَّا لِلْمُؤْمِنِ، إِنْ أَصَابَتْهُ سَرَّاءُ شَكَرَ فَكَانَ خَيْرًا لَهُ، وَإِنْ أَصَابَتْهُ ضَرَّاءُ صَبَرَ فَكَانَ خَيْرًا لَهُ»

{مسلم}

ترجمه: چه عجیب است امر مؤمن، همه امورش برایش خیر است و این برای کسی نیست؛ مگر برای مؤمن، اگر نعمت به وی برسد شکر می‌کند و این شکر کردن برایش خیر است و اگر مصیبت به وی برسد صبر می‌کند و این صبر کردن برایش خیر است.

هم‌چنان شیوع این ویروس تذکر آشکاری برای همه انسان‌های روی زمین از جمله غرب است که ما علی‌رغم جایگاه اقتصادی و پیشرفت پزشکی و تکنولوژیکی در برابر الله سبحانه‌وتعالی چقدر ضعیف و ناتوان استیم. بناءً وقت آنست که به الله سبحانه‌وتعالی تقرب جوییم و بابت اعمال ناشایست خویش طلب مغفرت کنیم و بی‌درنگ خود را به الله قادر تسلیم کنیم.

دوم: ما نباید هم‌چو کفار و مشرکین رفتار کنیم. بر ماست تا از احتکار خودداری کنیم. بنابر این بحران، نیازهای یومیه را ایجاد کنیم و نباید نسبت به دیگران فردگرایانه، خودخواه و بی‌احتیاط عمل کنیم؛ بلکه برعکس باید به گونۀ مسئولیت‌پذیرانه عمل نموده و یکدیگر خود را کمک کنیم. نباید فراموش کنیم که ما مسلمانیم و چنان‌چه که الله سبحانه‌وتعالی می‌فرماید، به عنوان مثالی از میان بشریت مطرح شده ایم:

﴿وَ كَذَٰلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيدًا﴾

[بقره: ١٤٣]

ترجمه: همان‌گونه (که قبله شما، یک قبله میانه است) شما را نیز، امت میانه‌ای قرار دادیم (در حد اعتدال، میان افراط و تفریط) تا بر مردم گواه باشید و پیامبر هم بر شما گواه است!

 سوم: ما باید بر الله سبحانه‌وتعالی اعتماد کنیم و صبور باشیم؛ نه این‌که راه وحشت بر گزینیم. ما نباید فراموش کنیم که اجل- مرگ–رزق به دست الله سبحانه‌وتعالی است. الله سبحانه‌وتعالی می‌فرماید:

﴿وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَن تَمُوتَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ كِتَابًا مُّؤَجَّلًا﴾

[آل‌عمران: ١٤٥]

ترجمه: هیچ‌کس را نسزد که بمیرد؛ مگر به فرمان الله و الله وقت آن را دقیقاً در مدتی مشخص و محدودی ثبت و ضبط کرده است!

﴿وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ﴾

[هود: ١١]

ترجمه: هیچ جنبنده‌ای در زمین نیست؛ مگر این‌که روزی او بر الله است! او قرارگاه و محل نقل و انتقالش را می‌داند؛ همه این‌ها در کتاب آشکاری ثبت است[= در لوح محفوظ، در کتاب علم خدا]!

 هم‌چنان الله سبحانه‌وتعالی می‌فرماید:

﴿قُل لَّن يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ﴾

[توبه: ٥١]

ترجمه: بگو: هیچ حادثه‌ای برای ما رخ نمی‌دهد، مگر آن‌چه الله برای ما نوشته و مقرّر داشته است؛ او مولا (و سرپرست) ماست؛ و مؤمنان باید تنها بر الله توکّل کنند!

﴿إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِينُ﴾

[ذاریات: ٥٨]

ترجمه: الله روزی‌دهنده و صاحب قوّت و قدرت است!

 چهارم: از آن‌جا که گزارش شده است، برخی از مکان‌ها در بنگلادیش مبتلا به ویروس کرونا استند؛ ما باید مراقب دید و بازدیدها در این مناطق باشیم. هرازگاهی‌که ویروس از این‌جا شروع به گسترش کند؛ برای ما لازم است که با درنظرداشت الزامات شرع از رفتن به آن جاها خودداری نماییم؛ چنان‌چه که رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌فرماید:

«الطَّاعُونُ رِجْزٌ أُرْسِلَ عَلَى طَائِفَةٍ مِنْ بَنِي إِسْرَائِيلَ أَوْ عَلَى مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ فَإِذَا سَمِعْتُمْ بِهِ بِأَرْضٍ فَلَا تَدْخُلُوا عَلَيْهِ وَإِذَا وَقَعَ بِأَرْضٍ وَأَنْتُمْ بِهَا فَلَا تَخْرُجُوا فِرَارًا مِنْهُ»

ترجمه: طاعون رجز و یا عذابی است که بالای بنی اسرائیل و یا کسانی پیش از شما فرستاده می‌شد، پس هرگاه شنیدید که در سرزمینی ظاهر گردیده، به جانب آن حرکت نکنید و هرگاه در سرزمینی بودید که در آن ظاهر گردیده، از آن فرار نکنید.

سر انجام، الله سبحانه‌وتعالی می‌فرماید:

﴿ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ﴾

[روم: ٤١]

ترجمه: فساد، در خشکی و دریا بخاطر کارهایی‌که مردم انجام داده‌اند، آشکار شده است؛ الله می‌خواهد نتیجه بعضی از اعمال‌شان را به آنان بچشاند، شاید (بسوی حق) بازگردند!

 از زمانی‌که سپر خویش –خلافت اسلامی– را از دست دادیم تا اکنون در زیر یوغ استبدادی نظام‌های بشری قرار گرفته و رحمت الله سبحانه‌وتعالی را از دست داده ایم. تحت این نظام دست ساختۀ بشر ما نه تنها این‌که به شدیدترین حالات شکنجه می‌شویم؛ بلکه بدتر از آن بلاهای فاجعه باری یکی پی دیگری به سراغ مان می‌آید. لذا ما باید که تمام تلاش خود را در راستای بازگردانیدن خلافت اسلامی بر منهج نبوت به خرچ دهیم تا نهال رحمت را در زمین غرس کنیم. رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌فرماید:

«السُّلْطَانُ ظِلُّ اللَّهِ فِي الْأَرْضِ»

{الدار قطنی}

ترجمه: پادشاه (خلیفه) سایۀ رحمت الله در زمین است.

پالیسی/سیاست‌های بهداشتی در دولت خلافت دروازۀ را برای لابراتوارها/آزمایشگاه‌های علمی و تحقیقاتی برای تمام شهروندانش باز می‌کند؛ نه بر مبنای منفعت. از سوی دیگر، این به عنوان وجیبه‌ای دولت برای تأمین نیازهای عامه در خصوص بهداشتی و سلامتی به حساب می‌آید. "تمامی اعضای جامعه حق دارند تا آزمایشگاه‌های علمی مرتبط با کلیه امور زندگی را تأسیس نمایند و دولت هم‌چنان مکلف است که چنین آزمایش‌گاه‌های را ایجاد کند." [پیش‌نویس قانون اساسی دولت خلافت توسط حزب‌التحریر]  توانائی‌ها جهت ابتکار کیت‌های آزمایشی ویروس کرونا در سکتورهای خصوصی، تولید ضد عفونی کننده دست به قیمت ارزان وغیره... نشان می‌دهد که ملت بنگلادیش سرشار از نبوغ و استعدادها و ظرفیت‌هاست. این تنها خلافت راشده بر منهج نبوت است که می‌تواند از این تجربیات به شکل درست آن بهره گرفته و از ایجاد یک نظام مراقبتی درست به عنوان رحمتی از جانب الله سبحانه‌وتعالی برای تمامی بشریت اطمنان دهد. الله سبحانه‌وتعالی می‌فرماید:

﴿وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَٰكِن كَذَّبُوا فَأَخَذْنَاهُم بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ﴾

[اعراف: ٩٦]

ترجمه: و اگر اهل شهرها و آبادی‌ها، ایمان می‌آوردند و تقوا پیشه می‌کردند، برکات آسمان و زمین را بر آن‌ها می‌گشودیم؛ ولی (آنها حق را) تکذیب کردند؛ ما هم آنان را به کیفر اعمال‌شان مجازات کردیم.

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر – ولایه بنگلادیش

مترجم: حذیفه مستمر

 

 

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه