جمعه, ۰۹ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۴/۱۹م

تاریخ میلادی : یکشنبه، 20 سبتامبر 2020م

شماره صدور:۰۱ / ۱۴۴۲

أوكرانيا

نمایان شدن ضعف ایدیولوژیک روسیه در برابر اسلام برای باری‌دیگر!

در ۱۶سپتامبر ۲۰۲۰م، محکمه/دادگاه نظامی منطقۀ جنوبی فدراسیون روسیه در روستوف نا دونو علیه ۸ مسلمان کریمیه با عنوان "دومین قضیۀ بخچی‌سرای حزب‌التحریر" حکم صادر کرد. ۷ تن از آنان به ۱۳ الی ۱۹ سال زندان محکوم شدند و احتمالاً روند محاکمه/دادرسی و قضایی ایشان سه سال را دربر گیرد.

مارلن اسانوف، مِمِت بلیالوف، تیمور ابراجیموف، سرور زکریاوف، سرور مصطفایف، سریان صالیف و ادم اسمایلوف به‌خاطر سازمان‌دهی و شرکت در فعالیت‌های تروریستی مجرم شناخته شدند. اما ارنس امتوف مجرم شناخته نشد و در اتاق محکمه/دادگاه آزاد شد.

باری‌دیگر، با متهم شدن دعوت‌گران مخلصی‌که مطابق با اسلام زنده‌گی می‌کنند، به فعالیت‌های تروریستی، شاهد یک قضیۀ ساخته‌گی دیگر بودیم و انتظار یک محکومیت دیگر را داشتیم.

دولت‌مردان روس، هم‌چون گذشته در زمان تزارها و کمونیست‌ها، علناً حملۀ وحشیانۀ دیگری را به امید مطیع ساختن مسلمانان کریمیه و شکستن ارادۀشان، بر مسلمانان این منطقه ترتیب دادند. روسیه قصد دارد فعال‌ترین بخش مسلمانان کریمیه را جنایت‌کار نشان دهد و بقیه را به مزدوری بگیرد تا بدین‌گونه کاملاً بر مسلمانان مسلط شود.

یک‌بار دیگر حکومت روسیه مسلمانان کریمیه را، همانند مسلمانان قفقاز و ناحیۀ ولگا، تنها به دلیل این‌که می‌گویند "صاحب و پروردگارمان الله سبحانه وتعالی می‌باشد،" به حبس‌های طولانی مدت محکوم کرده‌است؛ حال‌آن‌که مدت محکومیت متجاوزان جنسی، قاتلان زنان و اطفال، و اشخاص خطرناکی‌که تهدید واقعی جامعه به‌شمار می‌روند به‌مراتب کم‌تر از آن‌هاست.

این حکم چرند و باطل است، زیرا مبنای اتهام مذکور نه برنامه‌ریزی، آماده‌سازی یا تطبیق اعمال تروریستی، بلکه یک صحبت عمومی در مسجد بخچی‌سرای با حضور ده‌ها نفر می‌باشد. به‌علاوه، آنان به خوانش کتاب‌های اسلامی و گفت‌وگو دربارۀ اسلام نیز متهم اند.

معرفی تلفن‌ها، هارد درایوها، تبلت‌ها، لپتاپ‌ها و کیبوردها/صفحه‌کلیدها به‌عنوان وسایل جرم در محکمه/دادگاه، درمانده‌گی نظام قضایی روسیه و عدالت کج روسی را نمایان می‌کند. هیچ نقشه، هیچ طرح اولیه برای برنامه‌ریزی حملات تروریستی، هیچ سلاح و هیچ مواد انفجاری وجود ندارد. حتی از مواد این محاکمه هیچ صحبتی دربارۀ خشونت ثابت نمی‌شود.

پی‌گرد کننده‌گان و قضات بارها در جلسات محکمه/دادگاه تأیید کرده‌اند که کوچک‌ترین نشانه‌ای از فعالیت‌های تروریستی در طرف‌های مدعی‌علیه موجود نیست، و آنان تنها به تصمیم سال ۲۰۰۳ م محکمه/دادگاه عالی فدراسیون روسیه مراجعه می‌کنند. این سند قضایی نه در جهت منافع جامعۀ روسیه – که بخش مهم‌شان مسلمانان اند، بلکه در جهت منافع حکومت روسیه اتخاذ شده و به تصویب رسیده‌است. در سال ۲۰۰۳ م، محکمه/دادگاه عالی روسیه با بهره‌گیری از یک تصمیم به‌موقع، به‌قصد دست‌یافتن به برخی اهداف در سیاست داخلی و خارجی، عده‌ای از سازمان‌های اسلامی را به‌عنوان تروریست شناخت.

در واقع، دوگانه‌گی و تناقص کامل این "تصمیم محکمه" از اقدامات دولت‌مردان روسی به‌وضوح پیداست، چنان‌چه پای میز مذاکره با سازمان‌هایی مانند اخوان‌المسلمین و تحریک طالبان نشستند که خودشان طبق این تصمیم به‌عنوان تروریست معرفی کرده‌اند.

تمام شرکای جنایت‌کار این اتحاد، اعم از مأموران تحقیق FBS (سرویس امنیتی فدرال)، پی‌گرد کننده‌گان، قضات یا حتی مقامات عالی‌رتبه‌ای که در عقب‌شان ایستاده‌اند خیلی خوب می‌دانند که همۀ آن‌چه رخ می‌دهد از دشمنی و عداوت‌شان در برابر اسلام نشأت می‌گیرد، عداوتی‌که از حسد و ترس بی‌اساس و گاهاً تنفر ایدیولوژیک مملو شده‌است. حال‌آن‌که خودشان مدام به عدم ارتباط حزب‌التحریر به خشونت و تروریزم اعتراف کرده‌اند.

با این حال، افراد و سازمان‌هایی من‌حیث جنایت‌کار و تروریست شناخته شدند که هیچ راتباطی با تروریزم نداشته و یک لحظه هم فعالیت تروریستی انجام نداده‌اند. حزب‌التحریر یک حزب سیاسی – اسلامی بین‌المللی است که فعالیت‌هایش را صرفاً به کار سیاسی و ایدیولوژیک محدود می‌کند. هرگونه تلاش برای متهم کردن این حزب به تروریزم، با مراجعه به تاریخ ۶۰ سالۀ فعالیت‌اش در بیش‌از ۴۰ کشور جهان، محکوم به نابودی است.

واکنش‌های گسترده‌ای از طرف مسلمانان کریمیه در خصوص این حکم و بازداشت‌های متعدد صورت گرفته‌است. هزاران مسلمان با اشتراک در ده‌ها مجلس دعا، که در سراسر کریمیه از طرف شب برگذار شده‌بود، برای حمایت برادران محکوم‌شان دعا کردند، از الله سبحانه وتعالی خواستار رهایی هرچه زودتر آنان شدند و برای‌شان نامه‌های حامیانه نوشتند.

برعلاوه، بیش‌از ۶۰۰ مسلمان در روز صدور این حکم با آمدن مقابل ساختمان محکمه/دادگاه روستوف نا دونو و سیمفروپول، مخالفت خود را اعلام کردند؛ این یک اقدام بی‌پیشینه در خصوص به‌اصطلاح "قضایای تروریزم" بود.

در حقیقت، ارزیابی مسلمانان کریمیه از اعمال جنایت‌کارانۀ دولت‌مردان روس به‌گونه‌ای است که کار این حکام را در قرار دادن یک مشت خائن در مقامات به‌اصطلاح "ادارۀ معنوی مسلمانان کریمیه" تحت رهبری امیر علی ابلاوف دشوار می‌کنند؛ شخصی‌که به‌هدف رسیدن به ریاست دینی و امامت مساجد، مداحی حکومت روسیه را می‌کند. زیرا آنان به مدت محکومیت مسلمانان بی‌گناه و اشک‌های اطفالی‌که پدران‌شان در زندان به‌سر می‌برند، هیچ اهمیتی قائل نیستند.

شکی نیست که آزادی برادر مؤمن‌مان ارنس امتوف خوشی را در قلب‌های ما و قلب‌های تمام مسلمانان بازگردانده‌است. الله سبحانه وتعالی را به‌خاطر برگرداندن ارنس نزد خانواده و فرزندان‌اش سپاس گذاریم. اما نباید در این مورد ساده و خام فکر کنیم، و آزادی ارنست را نشانه‌ای از پیروزی عدالت و منصفانه بودن محاکم/دادگاه‌های روسیه تلقی کنیم؛ زیرا هنوز صدها مسلمانی‌که به عین شکل بی‌گناه اند و هیچ جرمی را مرتکب نشده‌اند زیر بازجویی قرار دارند، و شرایط محکومیت‌شان در زندان‌ها و مستعمره‌های این رژیم جنایت‌کار KGB تشدید می‌یابد.

بدون شک، دروغ‌ها و توطئه‌هایی‌که امروزه حکام روسیه علیه اسلام و پیروان‌اش به‌راه انداخته‌اند، از جانب مسلمانان روسیه و کریمیه محکوم به رد کامل است. بدون شک، آنان نمی‌توانند حقیقت را در پشت دروغ‌های‌شان پنهان کنند، حتی اگر بخواهند آن را با حجم گسترده‌ای از قضایای کیفری، محکومیت‌های طویل‌المدت و ده‌ها گزارش جنایی از طرف سکوهای رسانه‌ای حکومتی مخفی کنند.

﴿وَقَدْ مَكَرُوا مَكْرَهُمْ وَعِنْدَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَإِنْ كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ﴾ [ابراهیم: ۴۶]

ترجمه: آن‌ها نهایت مکر (و نیرنگ) خود را به‌کار زدند و همۀ مکرها (و توطئه‌های‌شان) نزد الله (سبحانه وتعالی) آشکار است، هرچند مکرشان چنان باشد که کوه‌ها را از جا برکند.

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر – اوکراین

مترجم: محمد حارث پویا